کد خبر: ۴۲۳۳۴۷۳
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
یک مدرس حوزه و دانشگاه:

اربعین جلوه باشکوه تعظیم شعائر الهی است

حجت‌الاسلام سعید امامی با بیان اینکه اربعین جلوه باشکوه تعظیم شعائر الهی است، گفت: راهپیمایی اربعین در این روز‌ها موجب شده است که جهان اسلام عطر اهل‌بیت(ع) را پیدا کند که از مصادیق شعائر الهی است.

حجت الاسلام امامی، مدرس حوزه و+ دانشگاه

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان، حجت‌الاسلام سعید امامی، مدرس حوزه و دانشگاه، روز گذشته، سوم شهریورماه، در نشست بررسی و تبیین اثرات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اربعین در سازمان جهاددانشگاهی استان، با بیان اینکه اربعین جلوه باشکوه تعظیم شعائر الهی است، گفت: راهپیمایی اربعین در این روز‌ها موجب شده است که جهان اسلام عطر اهل‌بیت(ع) را پیدا کند که از مصادیق شعائر الهی است.

وی با بیان اینکه شعائر الله با اعمال دیگر تفاوت دارد، افزود: برخی از اعمال مثل عبادت فردی، راز و نیاز و روزه فردی است اما شعائر الله علامتی است که انسان به واسطه آنها هم خود به صاحب علامت یعنی خداوند متعال پی می‌برد و هم باعث ذکر الهی در دیگران می‌گردد.

وی با اشاره به حدیثی تصریح کرد: هرکس از اجتماع‌ فاصله بگیرد نصیب شیطان می‌شود همانگونه که در حدیث مثال زده شده است به گوسفندی که از گله جدا شود نصیب گرگ خواهد شد.

امامی با با بیان اینکه انسان اگر بخواهد صالح باشد، باید مصلح شود، اظهار کرد: انسان اگر برای کسی دلسوزی نکند خودش هم نمی‌تواند صالح باشد. امر به معروف و نهی از منکر رابطه زیگزاگی دارد چراکه باید از خود فرد شروع شود و به دیگران نیز گفته شود، نباید نسبت به جنبه‌های اجتماعی بی تفاوت بود. نباید منتظر باشیم تا خودمان کامل اصلاح شویم و بعد امر به معروف کنیم بلکه باید از خود شروع کرد و همزمان به دیگران نیز تذکر داد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بسیاری از هئیت‌ها جمع بدون تشکیلات هستند، گفت: بسیاری از جمع‌ها نیز تشکیلات سازمانی و اداری است که نتیجه‌ای مطلوبی به‌دنبال ندارد. سومین تشکیلات، تشکیلات حقیقی است که نخ تسبیح آنها از ایمان، توحید و دغدغه به مسائل اجتماعی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم نتیجه‌ای بگیریم باید از تشکیلات حقیقی پیروی کنیم، افزود: اسلامی‌سازی علوم در سه عرصه اهداف، روش‌ها و مبانی انجام می‌شود، مبانی در علم فلسفه، اهداف در اخلاق و روش نیز در فقه مطرح می‌شود.

امامی بیان کرد: بیشتر افراد به اهمیت ساختارسازی پی نبرده‌اند اما انبیای الهی، مراحل اصلی کارها و اقداماتشان از بعثت شروع شده و در ادامه با تربیت کادر و بعد از آن با ساختارسازی ادامه می‌یابد و این‌ها مقدمه جامعه‌سازی و در نهایت تمدن‌سازی است.

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: اگر ساختارسازی نباشد و نظام تشکیلاتی ایجاد نشود نمی‌توانیم به سمت جامعه‌سازی برویم، بعد از ساختارسازی، جامعه سازی و سپس تمدن‌سازی رخ می‌دهد. ریا و نفاق در جامعه‌ای که ساختار آن صحیح است بهتر از کفر در جامعه‌ای است که ساختار آن اسلامی نیست.

وی با بیان اینکه در جامعه دو اقلیت منفی و مثبت و یک اکثریت وجود دارد، گفت: اکثریت در جامعه خاکستری است اگر ساختار در جامعه درست باشد اکثریت به سمت مثبت سوق پیدا می‌کنند. اگر ما ساختاری و تشکیلاتی زندگی کنیم و اخلاق تشکیلاتی را مراعات کنیم زمینه‌ساز ظهور امام زمان(عج) برای تحقق تشکیلات جهانی خواهیم بود.

انتهای پیام
captcha